
Cannoli sosunu ilk kez birkaç yıl önce bir arkadaşım Friendsgiving yemeğine mağazadan alınmış bir versiyonunu getirdiğinde yemiştim. Dakikalar içinde mideye indirilmişti!
Cannoli sosu mükemmel bir tatlı sostur: lüks bir şekilde kremamsı ve çok tatlı değil ve birçok sos seçeneğiyle uyumludur — çikolatalı kurabiyeler, pretzel, çilek, muz, cannoli kabukları, mini waffle’lar, aklınıza ne gelirse. O gece ilk kez tadına baktıktan sonra evde kendi tarifimi mükemmelleştirmeye başladım.
Hızlı Tarif Özeti
PORSİYONLAR : 4 su bardağı
HAZIRLIK SÜRESİ : 5 dakika
İhtiyacınız Olan Şeyler
- 8 ons mascarpone peyniri
- 8 ons tam yağlı ricotta peyniri
- 3/4 su bardağı – 1 su bardağı pudra şekeri, damak tadınıza göre ayarlayın
- 1/4 su bardağı açık veya koyu kahverengi şeker
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü veya ezmesi
- 1 su bardağı mini çikolata parçaları
1. Malzemeleri birleştirin
Büyük bir kaseye çikolata parçaları hariç tüm malzemeleri ekleyin.

2. Pürüzsüz olana kadar karıştırın
Malzemeleri pürüzsüz olana ve topak kalmayana kadar çırpın. Tadına bakın ve zevkinize göre daha fazla pudra şekeri ekleyin.

Mini çikolata parçalarını ekleyin, tamamen birleşene kadar karıştırın ve tadını çıkarın! Kalbinizin arzu ettiği her şeyle servis edin. Benim favori daldırma araçlarım Nilla wafer’lar, graham krakerleri, kurabiyeler, çikolatalı kurabiyeler, mini waffle’lar ve çikolata kaplı pretzel’lerdir!
Artan cannoli sosunu hava geçirmez bir kapta buzdolabında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
